Slane palačinke od povrća
Potrebno:
dve tikvice
jedna šargarepa
dva jaja
250 ml mleka
150 g brašna
kašičica soli
prašak za pecivo (jedna kesica)
pola vezice svežeg peršuna
malo bibera (proizvoljno)
Priprema:
Izrendati dve tikvice i šargarepu. Posoliti ih i ostaviti da se ocede. Umutiti dva jaja sa 250 ml mleka, malo bibera, 150 g brašna i prašak za pecivo. U smesu ubaciti seckani peršun i oceđenu tikvicu i šargarepu. Pržiti palačinke, gotove mazati po želji.
Polovinu isprženih palačinki možete pohovati. Za pohovanje vam je potrebno 200 g rendane salame, 200 g rendanog kačkavalja, dva jaja i prezle. U svaku palačinku ubaciti izrendanu salamu i izrendani kačkavalj, uviti je kao sarmu, uvaljati u prezle i umućena jaja, i pržiti ih.
Prijatno!