Čupava Kata
Sastojci:
Za koru:
– 150 g masti
– 100 g šećera
– 4 žumanca
– 4 kašike mleka
– jedan prašak za pecivo
– brašna po potrebi (oko 400 g)
Za fil:
– 4 belanca
– 200 g šećera
– 3 kašike džema (od šljive ili kajsije)
– 150 g mlevenih oraha
Priprema:
Umutiti 150 g masti sa 100 g šećera, dodati 4 žumanca, 4 kašike mleka, prašak za pecivo i brašno. Napravljeno testo podeliti na 4 dela (4 jufke – 4 lopte), uviti u foliju i staviti 30 min u zamrzivač. (Priprema fila u međuvremenu: 4 belanca umutiti sa 200 g šećera, dodati 3 kašike džema i 150 g mlevenih oraha).
Kada se stegne dva dela izrendati u đuveč ili tepsiju, preko toga dodati umućen fil. Preko fila izrendati ostala dva dela. Peći na 180 stepeni 20 minuta.
Prijatno!
Recept/Foto: Porodica Jelesijević