Panj torta
Sastojci:
10 jaja
420 g šećera
350 g mlevenih oraha
tri kašike brašna
100 g čokolade
250 g margarina
150 g prah šećera
1 kesica vanilinog šećera
šolja mleka
Priprema:
Umutiti deset žumanca sa 120 g šećera, dodati 150 g mlevenih oraha, 3 kašike brašna, a potom dodati 10 umućenih belanaca. Izmešati, i peći dve kore, na 200 stepeni 15 minuta.
Kada su kore ispečene uviti uh u vlažnu krpu u rolat.
Priprema fila: 200 g mlevenih oraha kuvati u mleku (jedna šolja) sa 300 g šećera, dok se šećer ne otopi. Kada se ohladi dodati 50 g margarina.
Kad se fil ohladi, filovati kore i ponovo ih uviti kao rolat.
Priprema preliva: 200 g margarina, 150 g prah šećera, jedna kesica vanilinog šećera – dobro umutiti, i dodati tri štangle (75 g) otopljene čokolade. Premazati rolat prelivom. Odozgo posuti mlevene orahe i narendati jednu štanglu čokolade.
Ostaviti da se ohladi tri sata.
Prijatno!










Pripremila porodica Jelesijević.