Laganu i brzu poslasticu svi vole, a ovaj put vam donosimo drugačiji recept za originalni tart veoma obogaćenog ukusa. Ako vam se jede nešto slatko, a u isto vreme osvežavajuće i jednostavno za napraviti, za uživanje sa prijateljima ili za proslavu, isprobajte ovaj recept, a zahvalite nam se kasnije.
PODLOGA
Kalup veličine 26cm podmazati margarinom, kako se kolač ne bi lepio. Zatim 300g mlevene plazme, 125g otopljenog margarina i 1-1,5dl mleka pomešati, pa zatim rasporediti u kalup. Ubaciti na par minuta u frižider.
MALINA KREM
U šerpu pomešati 400g malina, 50g šećera i 50ml vode. U drugu činiju razmutiti 50ml vode i dve supene kašike gustina. To potom presuti u šerpu sa malinama i kuvati dok ne provri. Ostaviti da se ohladi pa staviti preko podloge.
KREM OD BELE ČOKOLADE
Zar slatku pavlaku možemo i kuvati? O da, 100ml slatke pavlake kuvati do vrenja, potom, njome preliti sa 400g izmrvljene bele čokolade i izmešati. Kada se malo ohladi, preliti preko malina krema kao završni sloj.
OPCIJA DVA
Kako bi vaš tart dobio nežnu roze boju, koja može biti i deo dekoracije, ispratite ovu malu izmenu u koracima. Umesto malina krema mi smo dodali sveze maline i borovnice u krem od bele čokolade , kratko prokuhali. Ostavite da se ohladi i potom rasporedite preko podloge.
DEKORACIJA
Verujemo da je ovo svima omiljeni deo. Zato sada pustite mašti na volju. Svoj tart možete dekorisati listićima badema, kupinama, a možda ćete napraviti neko malo umetničko delo uz pomoć mlevene plazme. Zatim, borovnicama, mentom, šarenim mrvicama ili izrendanom belom čokoladom.
Ovo je zaista neodoljiv kolač. Iako ga mnogi smatraju letnjim dezertom, mi ipak verujemo da će prijati u svako godišnje doba. Dezert je koji će vam razbuditi sva čula, ali pazite, oni koji ga jednom probaju, sigurno će vam tražiti još. Zato usavršite pripremu ovog kolača i uživajte!
- POGLEDAJTE I OVAJ RECEPT: PUNJENE LIGNJE
Recept pripremio profesor kuvarstva Žarko.