Dekorativne pihtije
Potrebno:
300 g majoneza
60 g želatina
700 g jogurta
pola kilograma šargarepe
300 g šunke
sedam do osam krastavčića
sedam barenih jaja
Uputstvo za pripremu:
Obariti jaja i šargarepu. Obarenu šargarepu seći po dužini, na tanke listiće. Krastavčiće isto seći po dužini. Obarena jaja iseći na kolutove. 300 g majoneza pomešati sa 60 g želatina. U šerpu sipati jogurt, i preko jogurta dodati majonez i želatin. Izmešati da bi se sjedinilo. Staviti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje, dok ne proključa. Ostaviti da se prohladi oko jedan minut. U vatrostalnu činiju sipati dve kutlače fila. Zatim ređati šunku jedan red, pa preko dodati dve kutlače fila. Potom dodati šargarepu jedan red, pa preko dve kutlače fila. Dodati jedan red jaja, pa još dve kutlače fila. Dodati red krastavčića i još dve kutlače fila. Posle toga dodati još jedan red šunke i preko sipati ostatak fila. Staviti u frižider da se stegne, oko dva do četiri sata.
Prijatno!
Pripremio: Tomislav Jelesijević